26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

«НЕСЕЗОН» 2014-2018

У Криму не екологічна катастрофа, а лише повернення до колишнього стану - до освоєння півострова Україною

«Маємо готувати росіянам красиву труну для Криму»…


У ефірі телеканалу «Прямий» постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис БАБІН висвітив деякі аспекти життя на окупованому РФ півострові. Зокрема відповів і на таки питання:

«ПРЯМИЙ»: Якщо завтра раптом буде рішення Генасамблеї ООН і Ради безпеки ООН про те, що повертається Крим до України, і раптом з тим зголосяться в Росії, і раптом там збройних людей немає, – яка буде реакція кримського жителя? Адже у мене враження, що кримські люди, крім татарів і активістів, досить мляві політично люди, яким, в принципі, все одно. І якщо завтра щось поміняється, вони скажуть: окей, тепер будемо жити знову з жовто-блакитним прапором? Наскільки я помиляюся?

Б. БАБІН: В цілому – ні. Населення Криму масово ніколи не підтримувало якісь ідеї сепаратизму. Активісти, які там можуть дійсно піти хоча б на рівень барикади чи несення російського прапору, – це 5-7%, ну 10% населення. Безумовно, в умовах деокупації буде ситуація міграції частини населення з тих, хто не буде сприймати повернення української влади, з тих, хто вчинив злочини. Звісно, вони будуть тікати.

Але на сьогодні ми маємо іншу біду – це ті росіяни, яких завезли. Це сотні тисяч осіб. І, як держави Прибалтики, зараз ми будемо мати величезний клопіт. Вони будуть так сідати, казати: «Ось моя бабушка-інвалід, їй потрібне кримське повітря… Ей, ООН, це бабушка-інвалід, не можна її висилати з Криму. Я придбав в 2015 році діляночку, ви маєте поважати моє право на власне майно». І з цими господами-добродіями ми будемо мати величезну проблему. Ми маємо зробити так, що вони все ж таки повернулися добровільно чи в межах адміністративних проваджень туди, звідки вони приїхали.

(Борис Бабін)

<…> Але це біда. Тому що росіяни в уяві вашій підуть добре. Але ми знаємо, як вони підуть. Бо вони, коли зайшли на Херсонщину, і про це не люблять казати наші правозахисники, але ж вони в 2014-у захопили окремі клаптики Херсонщини і пішли лише завдяки наполегливості президента України Петра Порошенка. Не слід це забувати.

Так ось, коли вони пішли з Чонгару, а вони там займали певні будівлі, і всі можуть побачити, що там сталося після росіян. І так буде по всьому Криму: знищення, мародерство, підірвані греблі, скинуті під відкос поїзди, спеціально розповсюджені епідемії та епізоотії, відкриті тюрми з ґвалтівниками та вбивцями – вони це все зроблять. Без питань загалом.

Тому ми будемо входити в територію, де ми будемо наводити дуже жорсткою рукою лад. І там буде йти мова на години. Не на дні… І ми вже рік кажемо: шановні, перше, що ми робимо, і ми це зробили – це план невідкладних заходів з протидії тому, що є сьогодні, і ми робимо. Великий документ стратегічний, який мають підписати всі міністерства, – це стратегія деокупації і реінтеграції. І знову ж таки, ще один робочий документ – це план дій по реінтеграції конкретно з моменту нуль. Ось нуль – це коли росіяни почали уходити: що роблять військові, поліція, МНСники, ветеринари… там же пологові будинки, там інтернати – як ми маємо це забезпечити. І ми маємо так зайти, щоб наші громадяни не постраждали.

Але ви знаєте наших чиновників. І я дуже добре їх знаю, сам такий. А не сперечатися на нарадах місяцями, в чий кошторис входить те, що росіяни підірвали. Ось це ми маємо робити вже зараз. Бо вони можуть піти реально завтра чи через рік.

Знаєте, з чим це я порівнюю? Всі люди смертні – це факт. Ніхто не хоче помирати сьогодні. Але похоронна контора має готувати труни і відповідно надгробки, бо вони можуть знадобитися в будь-який момент. Так само і тут, ми маємо готувати росіянам красиву труну для Криму. І вона має бути у нас готова.

«ПРЯМИЙ»: Чи варто, чи можна, чи необхідно передбачити специфічну роль кримськотатарського сегменту в новому Криму?

Б. БАБІН: Ми це вже зробили. Ми не можемо зробити інакше. Ми в 2014 році зробили останній юридичний крок, який почався ще в 90-ті. Ми офіційно визнали кримськотатарський народ корінним народом України, визнали для себе зобов’язання… Ми це вже зробили. Все<…>

«ПРЯМИЙ»: Крим засихає? Це правда чи це неправда?

(Північно-Кримський канал після анексії, фото Times.com.ua)

(ВІД «ОБКОМу»: Нагадаємо, що до анексії вода, що надходила з материкової частини України через прокладений від Дніпра Північно-Кримський канал, забезпечувала до 85% потреб півострова. Навесні 2014 року подавання води каналом було припинено за рішенням української влади. Через це «влада» анексованого Криму оголосила режим воєнного часу. У квітні 2017 року «влада» Криму заявила, що повністю забезпечила півострів водою. Однак у червні 2017 року секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев зазначав, що дефіцит води створює загрозу функціонуванню аграрного та санаторно-курортного комплексів півострова. Загальний водозабір у 2016 році скоротився у п'ять разів порівняно з 2014 роком, на півострові на 92% скоротилися площі зрошуваних земель, припинено виробництво рису. У червні 2018 року в низці районів Криму через посуху оголошували режим надзвичайної ситуації).

Б. БАБІН: Це російська пропаганда, яка має бути фоном для того, щоб ми дали воду. У нас є дуже велика кількість корисних ідіотів і проплачених людей, які ходять по Україні – блогери і, на жаль, окремі посадові особи – і розповідають про жахливу екологічну катастрофу.

(Від «ОБКОМу»: 2 серпня цього року в інтерв'ю агентству Укрінформ «окрема посадова особа» - заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій ГРИМЧАК як раз і намалював «жахливу екологічну катастрофу» в Криму (цитуємо):

«Можна констатувати, що він (екологічний стан – «Обком») катастрофічний. Наші знімки із супутників показують, що фактично на сьогодні 70% зеленого покрову степового Криму або повністю зникло, або не відповідає тому стану, який був у 2013 році<…> Йдеться не лише про посівні площі. Зникають або перебувають на межі зникнення лісосмуги, плодові сади, виноградники – тобто ті насадження, відновлення яких потребує значного часу. Але головна проблема – це різке погіршення якості ґрунтів.

(Юрій Гримчак)

<…>Після того, як вода Північно-Кримського каналу перестала поступати до півострова, різко – буквально на порядок – скоротилися площі зрошувальних земель. Водночас окупаційна влада різко збільшила використання артезіанської води зі свердловин<….> Свердловини використовували і раніше, до окупації, але дуже обережно, зберігаючи баланс, адже вода з цих свердловин йде вже мінералізована. Нині баланс порушений.

<…>Після запуску Північно-Кримського каналу знадобилося близько 10 років, аби змити солі з ґрунтів. Думаю, приблизно такі ж терміни будуть потрібні для відновлення родючості кримських земель сьогодні.

<…>Значної шкоди навколишньому середовищу завдає й потужна мілітаризація півострова<…> Ми фіксуємо випадки, коли через будівництво нових військових об’єктів або через діяльність військових РФ відбувається погіршання екологічної ситуації).

Б. БАБІН: Шановні, там за визначенням немає екологічної катастрофи, бо Північнокримський канал – це штучна споруда. Це не природний об’єкт. Якщо ми навіть уявимо, що там змінилася ситуація з середовищем. Це просто повернення до природного стану. Шановні, не розповідайте нам про екологічну катастрофу.

Так, через перекриття каналу є економічні проблеми держави-агресора. Але, як влучно сказав президент України Петро Порошенко, давайте зробимо Крим токсичним для росіян. І це якраз те, що ми маємо зробити. Якщо Росія там не може займатися товарним тваринництвом і вирощуванням твердих сортів пшениці – я від цього проблеми не відчуваю. Якщо Росія сьогодні не може на підприємствах Північного Криму розгортати виробництво товарів подвійного значення – вибачте, а це зокрема титан для ядерних човнів і це зокрема продукція, яка є складовою хімічної зброї – я від цього проблем не відчуваю. І якщо окремі українські «правозахисники» від цього відчувають проблеми, то нехай їх відчувають там, де вони мають бути, а не з нами – з тими, хто звільняє півострів. А він буде звільнений.


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

10 Августа 2018 16:00


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: