26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Перечень уже зафиксированных массовых нарушений на выборах: отсутствие кворумов, незаконная агитация, драка членов комиссий

О 7.00 30 вересня 2007 року в Україні розпочався процес голосування на позачергових виборах народних депутатів України. Загалом дільниці відкрилися вчасно, однак приблизно в 10-15% відсотків випадків дільниці відкрилися з незначним запізненням, пов‘язаним з тим, що з технічних причин затягнулося підготовче засідання.


Біля 10% це була незначна затримка (близько 5 хвилин), ще біля 5% – дільниці відкрилися до 7.30. В цей час біля дільниці вже була черга виборців, які чекали на відкриття дільниць.

Було зафіксовано кілька фактів не допуску офіційних спостерігачів або представників ЗМІ на підготовче засідання, але станом на 9.00 вони вже перебувають на дільницях і ситуація є врегульованою.

Водночас, напередодні дня голосування (28-29 вересня) відбувалися зміни в складі виборчих комісій, що може негативно відобразитися на їх роботі протягом 30 вересня.

Спостерігачі ГМ ОПОРА почали фіксувати помилки у виборчій документації на дільницях. ОПОРА очікує значну кількість помилок, неточностей та порушень, що вже допущені, або матимуть місце під час роботи ДВК в майбутньому. Більшість з них стосуватиметься виборчої документації, недотримання процедурних норм законодавства з метою спрощення і прискорення ходу голосування та підрахунку голосів. Проте, ці порушення не зможуть стати причиною не визнання результатів виборів та носитимуть переважно дрібний характер.

На окрему увагу заслуговує ситуація в Львівська область. 120 ТВО (м. Самбір): Голова комісії відсутній на засіданні й не виходить на контакт. У нього знаходяться ключі від сейфу. Через це кворум зібрався аж о 7 годині (запізнившись при цьому на 45 хвилин). Комісія провела засідання, на якому вибрали нового голову, та протокол засідання в ЦВК не надіслано, бо печатка знаходиться в сейфі! На додачу, увесь Самбір заклеєний агітаційними матеріалами усіх можливих партій, які, вочевидь, й не збиралися здирати.

ТВО 210 (м. Хотин Чернівецької обл.):Підозрілим є присутність великої кількості працівників МВС та СБУ.

Дніпропетровськ ТВО 30, 110 ДВК на 7:00 не було кворуму. На передостанні дня виборів членам ДВК заплатили не ті гроші від певної політичної партії, які обіцялися. (замість попередньо обумовленої 1000 грн., видано 125 грн., після виборів – ще 125 грн.). Деякі члени ДВК відмовились від роботи, у терміновому порядку робилися заміни, існувала загроза зриву роботи деяких ДВК (особливо на ТВК №31).

В Радивилові на ДВК № 92 (ТВО №154) Рівненської області було зафіксовано, що видають бюлетені і перевіряють в списку лише одна особа (таких є два столи).

Кіровоградська область: У ТВО № 100, ДВК № 56 двох спостерігачів не пустили на перше засідання ДВК, мотивувавши це словами: «Почнуться вибори, тоді й зайдете». Виїхала мобільна група ГМ ОПОРА.

ТВО № , ДВК № Заміна голови ДВК, у зв’язку з тим, що він мав паспорт громадянина Російської федерації.

ТВО № 97, Новоукраїнський район, ДВК 117 Першого виборця голова комісії вітав з квітами.

У Кіровоградській області масово розсилаються смс наступного змісту: «Не приходьте на вибори, якщо явка буде менше 50 %, вибори не відбудуться. Янукович залишиться! Перешли другу». На ТВО 95 ДВК 31 спостерігачі зафіксували два агітаційні автобуси Партії Регіонів, запропонували ДВК узяти мобільні урни та поїхати з ними по виборцях на дому.

ДВК 52 ТВО 95 (Кіровоград) У Льотній академії 178 студентів, які вже закінчили навчання, не було виключено зі списків виборів, а 200 нових студентів не було включено.

Закарпатська область. У м. Ужгород агітаційні матеріали та політична реклама й досі розміщена на офіційних стендах та парканах.

Херсонська область. Майже скрізь відсутній повний склад комісій на дільницях: не вистачає від 1 до 3 осіб. Запізнення при відкритті: до 15 хвилин. На одній з дільниць двічі перераховували бюлетені при роздачі, оскільки 2 бюлетеня випало з пачки на підлогу. Майже скрізь є проблема з урнами – вони з браком, що не дозволяє використати стандартну пломбу. Члени комісій імпровізують – нитки, папірці, додаткові пломби. Деякі скриньки неправильно зібрані.

На ДВК 72 ТВО 184 у приміщенні постійно присутні сторонні люди, іде торгівля пиріжками прямо поруч з видачею бюлетенів. Зараз питання вирішується. Міліціянтам надійшла вказівка перевіряти закордонні паспорти всіх іноземних спостерігачів та повідомляти їх номери до МВС.

Чернівецька область. ТВО 209: є тільки чотири члени ОВК, в такому складі було розпочато роботу.

Чернігівська область. ОВК №211 м. Чернігів. Постійні суперечки між коаліцією та опозицією. Зранку скандал. Побилися два члени комісії. Проблеми з призначенням складу комісії по округу. Остання постанова приймалася пізно вночі 29 вересня. Рішення по заміні у складі ДВК прийняли по 13 дільницям. Але ОВК почала заміни всіх спискив членів Дільничних комісій, зсилаючись на Постанову, якої не існує. Заступник голови комісії звернув на це увагу і вимагав замінити лише ті списки складу ДВК, які були прийняті вчора. Він підозрює, що по решті складу були прийняті незаконні зміни. Спостерігачі від ОПОРИ зафіксували ряд порушень, пов’язаних із процедурою проведення засідання. Зокрема, на дільниці №1 у місті Чернігові спочатку виклали бюлетені на столи, а потім почали оглядати скриньки. При чому частина членів комісії залишалася біля бюлетенів із ручками. Один із них щось записував, коли решта не бачили. Виявили папірець з якимись цифрами. Його одразу забрали і пояснили що розписували ручку. Схоже, на дільниці №13 голова відкрили сейф, дістала пакет. Потім, біля сейфу залишила кілька чоловік, а решта пішли в іншу кімнату оглядати скриньки. Бюлетені залишилися без нагляду. Аналогічна ситуація на дільниці № 62 у місті Чернігові та №73 Ріпки.

Щодо документації - масовою є проблема щодо оформлення списків. Зафіксовано неправильне оформлення стрічки на сейфах, де зберігалися бюлетені для голосування (у Гончарівську були лише підписи голови, а на дільниці № 59 м. Чернігова були підписи без зазначення прізвищ).

Щодо організації приміщень для голосування. На дільниці №99 у селищі Гончарівськ бюлетені із 3 дільниць знаходилися водному сейфі. Бюлетені із виборчих дільниць сіл Смичин та Дібрівне знаходилися у сільраді Смичина без імен членів ДВК.


Майдан

Версия для печати  Версия для печати

30 Сентября 2007 10:30


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: